فهرست مطالب

مجله مهندسی زیر ساخت های حمل و نقل
سال سوم شماره 3 (پیاپی 11، پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/20
  • تعداد عناوین: 7
|
  • رضا شهابیان مقدم، سید علی صحاف، ابوالفضل محمدزاده مقدم، حمیدرضا پوررضا صفحات 1-22
    ارزیابی عملکرد روسازی یکی از مهم ترین عناصر سیستم های مدیریت روسازی جهت تعیین راهکار بهینه عملیات ترمیم و نگهداری راه محسوب می شود. پیمایش خرابی های سطحی راه جزو مراحل اصلی فرایند ارزیابی روسازی در سطح شبکه و همچنین در سطح پروژه است. در دو دهه اخیر، تحقیقات گسترده ای پیرامون توسعه روش های خودکار، جهت شناسائی خرابی های روسازی انجام گرفته که اغلب بر پایه بینایی ماشین و فنون پردازش تصویر می باشند. یکی از مهم ترین اجزای تشکیل دهنده سیستم بینایی ماشین، فرایند استخراج ویژگی می باشد. در این تحقیق، پس از برداشت تصاویر شش گروه مختلف از خرابی های سطح روسازی آسفالتی در شرایط کنترل شده، به منظور مقایسه روش های مختلف آنالیز آماری بافت تصویر در تشخیص و طبقه بندی خودکار انواع خرابی ها، از شاخص های آماری مرتبه اول بر پایه هیستوگرام تصویر، شاخص های آماری مرتبه دوم بر پایه ماتریس هم رخداد و از آمارگان مرتبه سوم و بالاتر مبتنی بر ماتریس طول تکرار سطوح خاکستری، استفاده شده است. نتایج حاصل از کلاس بندی تصاویر خرابی بر اساس روش کمینه فاصله ماهالانوبیس، حاکی از آن است که آمارگان مستخرج از هیستوگرام و ماتریس هم رخداد سطوح خاکستری، اگر چه در شناسایی ترک های پوست سوسماری نسبت به ماتریس طول تکرار، حساسیت عملکردی طبقه بندی بهتری داشته، اما به طور میانگین شاخص های آماری مرتبه سوم و بالاتر بر پایه ماتریس طول تکرار سطوح خاکستری، با دقت عملکردی 80%، نسبت به سایر رویکرد های توصیف بافت به کارگیری شده در این تحقیق، نتایج برتری در شناسایی و کلاسه بندی خرابی های سطح روسازی آسفالتی حاصل نموده است.
    کلیدواژگان: عملکرد روسازی، ماتریس هم رخداد سطوح خاکستری، ماتریس طول تکرار سطوح خاکستری، پردازش تصویر
  • عبدالحسین حداد، حامد خاکپورمقدم صفحات 23-36
    یکی از روش های مناسب احداث سریع راه ها روی بسترهای ضعیف، استفاده از مسلح کننده های ژئوسنتتیک با هدف بهسازی خاک می باشد که در حال حاضر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. به منظور شناخت هرچه بیشتر رفتار بسترهای مسلح شده و تبیین روش های طراحی مناسب برای آن ها، تاکنون آزمون های صحرایی و آزمایشگاهی محدودی تحت شرایط بارگذاری ترافیکی واقعی برنامه ریزی و اجرا گردیده است. اما به علل مختلف، از جمله هزینه های زیاد آزمون های صحرایی و مشکلات اجرایی، انجام آنها با محدودیت هایی همراه است. به کمک روش های شبیه‏سازی عددی می توان مطالعات پارامتریک جامعی را در مورد عملکرد این گونه راه ها به انجام رساند و تاثیر عوامل مهم را مورد ارزیابی قرار داد. در این تحقیق، با استفاده از شبیه سازی عددی سه بعدی، عملکرد بستر راه مسلح شده با لایه های ژئوسنتتیک تحت اثر بار ترافیک عبوری مورد بررسی قرار گرفت و نتایج آن به کمک داده های مطالعات میدانی اعتبارسنجی شد. مقایسه نتایج حاصل از مدل‏سازی عددی و مطالعات میدانی نشان می دهد که مدل عددی قابلیت پیش بینی رفتار یک سیستم مسلح شده با ژئوگرید را دارا می باشد و انطباق مناسبی بین نتایج حاصل از آزمایش های صحرایی و پاسخ های مدل‏سازی عددی وجود دارد. نتایج بررسی های عددی نشان می دهد که نشست راه با بستر مسلح شده به شدت تحت تاثیر خصوصیات مکانیکی مسلح کننده ها، از جمله سختی ژئوگرید، می باشد. به نحوی که با کاهش سختی ژئوگرید در حدود 50%، نشست سطح راه حدود 61% افزایش می یابد. همچنین، تاثیر سختی مصالح اساس و بستر بر میزان نشست سطح راه در حالت بستر مسلح شده به میزان 50% نسبت به بستر مسلح نشده کاهش می یابد. نتایج، افزایش ظرفیت ترافیک (TBR) به میزان 11/26 برابر را بر اثر تسلیح و تقویت مقطع با مسلح کننده قوی نشان می دهد.
    کلیدواژگان: ژئوگرید، راه با بستر مسلح، روش اجزای محدود، نشست
  • حسن زیاری، حسن دیواندری، حسین شالچی طوسی صفحات 37-54
    روسازی راه ها بخش قابل ملاحظه ای از ثروت ملی هر کشوری را تشکیل داده و همه ساله سرمایه هنگفتی صرف نگهداری، تعمیر و ترمیم آن می گردد. یکی از شایع ترین خرابی روسازی های انعطاف پذیر، که عمدتا ناشی از ضعف مقاومت برشی آسفالت می باشد، شیارشدگی است. راهکار اصولی جلوگیری از ایجاد چنین پدیده مخربی، استفاده از مخلوط هایی است که مقدار پارامترهای موثر در مقاومت برشی آسفالت در آن ها کنترل شده باشد. پارامترهای چسبندگی (C) و زاویه اصطکاک داخلی (f) آسفالت، در نهایت تعیین کننده میزان مقاومت برشی روسازی هستند. بهترین روش جهت تعیین C و fآسفالت، انجام آزمون سه محوری نمونه های آسفالتی می باشد. اما دلایلی همچون پر هزینه بودن انجام این آزمون و همچنین عدم وجود دستگاه سه محوری آسفالت در کشور، انجام این آزمایش را عملا ناممکن ساخته است. از طرفی، دستگاه مارشال در دورافتاده ترین کارگاه ها نیز موجود بوده و به جهت انجام طرح اختلاط به صورت وسیع در ایران استفاده می گردد. به همین دلیل، در این پژوهش، سعی گردید روابطی جهت تعیین C و f آسفالت با استفاده از پارامتر های مارشال ارائه شود. روابط به دست آمده نشان می دهند که ارتباط مناسبی بین پارامترهای مقاومت برشی آسفالت با روانی و استحکام مارشال وجود دارد. با استفاده از این معادلات، همزمان با ارائه طرح اختلاط در آزمایشگاه و پیش از تولید کارخانه ای آسفالت، حدود C و f نیز برای آن تعیین می گردد. بدین ترتیب می توان از تولید انبوه آسفالت با پتانسیل بالای شیارشدگی جلوگیری کرد.
    کلیدواژگان: چسبندگی آسفالت، زاویه اصطکاک داخلی آسفالت، آزمایش سه محوری
  • محمد عمادی، سیدحسام مدنی صفحات 55-76
    امروزه از بتن غلتکی در ساخت سد ها و روسازی راه ها استفاده می شود و طی سال های اخیر استفاده از این نوع بتن به علت مزایایی چون کوتاه شدن زمان ساخت، در دسترس بودن مصالح مورد نیاز، عملکرد مناسب در نواحی سرد و عمر مفید طولانی گسترش یافته است. مهم ترین خاصیت مکانیکی بتن غلتکی، مقاومت فشاری می باشد که افزایش آن می تواند عملکرد این نوع بتن را بهبود بخشد. حساسیت بتن غلتکی به اجزای تشکیل دهنده آن سبب مشکلاتی در پیش بینی مقاومت فشاری شده است. پارامترهایی نظیر مقدار سیمان، نسبت آب به مواد سیمانی، مقدار مواد سیمانی جایگزین و نسبت درشت دانه به ریزدانه اثر زیادی بر مقاومت فشاری بتن غلتکی دارند. در دهه های اخیر، مدل سازی به وسیله هوش مصنوعی، جایگاه ویژه ای در علوم فنی و مهندسی پیدا کرده است و پیش بینی رفتار موادی که با پیچیدگی های فراوانی روبه رو بوده، تا حدودی به کمک این روش میسر شده است. در این تحقیق، مجموعه ای از طرح های اختلاط ساخته شده توسط مولفین و طرح های اختلاط ساخته شده در مطالعات دیگر جمع آوری گردید. با در نظر گرفتن اجزای طرح اختلاط و سن نمونه ها به عنوان متغیرهای ورودی، مدل های شبکه عصبی مصنوعی، سیستم استنتاج فازی عصبی تطبیقی و ماشین های بردار پشتیبان برای پیش بینی مقاومت فشاری ساخته شدند. مقایسه نتایج نشانگر این است که مدل شبکه عصبی مصنوعی توانایی بیشتری نسبت به مدل های سیستم استنتاج فازی عصبی تطبیقی و ماشین بردار پشتیبان در پیش بینی مقاومت فشاری بتن غلتکی دارد. همچنین، مقاومت های تخمین زده شده توسط شبکه عصبی مصنوعی و ماشین بردار پشتیبان به ترتیب بیشترین و کمترین تطابق را با مقاومت فشاری واقعی دارند. مقدار ضریب همبستگی، ریشه میانگین مربعات خطا و میانگین خطای مطلق شبکه عصبی مصنوعی به ترتیب برابر با 9717/0، 4859/2 و 1396/2 است. این مقادیر برای ماشین بردار پشتیبان به ترتیب برابر 9566/0، 4013/3 و 0733/3 می باشند.
    کلیدواژگان: روسازی راه، مدل سازی، هوش مصنوعی، سیستم استنتاج فازی عصبی تطبیقی
  • غلامعلی شفابخش، مهرداد رمضان زاده اندواری صفحات 79-96
    قیر و ماستیک (مخلوط قیر و فیلر) یکی از اجزای سازنده مخلوط های آسفالتی هستند که تاثیر به سزایی بر رفتار و عملکرد آن ها دارند. در سال های اخیر، مطالعات زیادی در زمینه ارزیابی خواص رئولوژیک قیر صورت پذیرفته است. در مطالعه حاضر، خواص رئولوژیک قیر و ماستیک اصلاح شده با افزودنی آسفالت نیمه گرم (ساسوبیت) مورد ارزیابی قرار گرفته است. قیر پایه با درجه عملکردی PG64-16 بود که با 5/1 درصد وزنی قیر افزودنی ساسوبیت اصلاح گردید. برای تهیه ماستیک نیز فیلر سیلیسی رودخانه ای به نسبت برابر با قیر به آن افزوده شد. آزمایش های روسازی ممتاز برای قیر ازجمله رئومتر برشی دینامیک و رئومتر تیرچه خمشی روی قیر و ماستیک های اصلاحی و پایه صورت گرفتند. پارامترهای شیارشدگی و خستگی مصالح تعیین و مقایسه شدند و جهت نمایش جامع رفتار رئولوژیک قیر و ماستیک، منحنی اصلی مصالح ایجاد گردید. نتایج مطالعات نشان می دهد که افزودنی ساسوبیت، مدول مختلط قیر و ماستیک را در دمای زیاد به ترتیب تا 60 و 100 درصد افزایش داده و زاویه فاز را به صورت محدود (5%) کاهش داده است. ساسوبیت، پارامتر شیارشدگی در قیر و ماستیک را تا دو برابر افزایش داده است. پارامتر خستگی در قیر خالص، با افزودن ساسوبیت تغییر چندانی نداشته است. در حالی که ساسوبیت، پارامتر خستگی در ماستیک را 20 تا 30 درصد افزایش داده و مقاومت خستگی آن را کاهش داده است. مدل منحنی اصلی نیز به خوبی بر داده های آزمایشگاهی قیر و ماستیک اصلاحی با ساسوبیت برازش داده شد که امکان بررسی جامع رفتار مصالح در بازه وسیع دمایی و فرکانسی را می دهد.
    کلیدواژگان: ساسوبیت، ماستیک، خواص رئولوژیک، منحنی اصلی، شیارشدگی و خستگی
  • فاطمه جهانپور، محمدرضا سپهوند، افسانه نصرآبادی صفحات 97-114
    یکی از مسائل مهم در رابطه با تخریب سازه ها در هنگام وقوع زمین‏لرزه، رفتار خاک روی سنگ بستر است که به عنوان اثر ساختگاه شناخته می شود. با توجه به موقعیت شهر کرمان و قرارگیری آن در ایالت لرزه زمین ساختی ایران مرکزی و شرق ایران و مجاورت آن با چندین گسل از جمله گلباف، سیرچ، نایبند و کوهبنان و همچنین توسعه روزافزون آن، انجام مطالعات به منظور کاهش خسارات زمین‏لرزه ضروری می باشد. در این مطالعه، داده های میکروترمور در 52 ایستگاه لرزه سنجی سه مولفه ای برداشت شده است. جهت در اختیار داشتن داده هایی با نوفه محیطی کمینه، تمامی برداشت ها در بازه زمانی 24 تا 5 صبح صورت گرفته است. محدوده های برداشت، مناطق در حال توسعه شهر کرمان و محل احداث چهار پل مهم در حال ساخت در این شهر را پوشش می‏دهد. با توجه به هدف مطالعه که در حقیقت برآورد بسامد طبیعی و شاخص آسیب پذیری زمین می‏باشد، میکروترمور های ثبت شده در ایستگاه های لرزه‏نگاری با استفاده از روش نسبت طیفی مولفه افقی به قائم (H/V) پردازش شدند. مقادیر بسامد در این مناطق بین 3/0 تا 2/1 هرتز تغییر می کند. بر اساس بسامد به دست آمده و مقایسه با جداول استانداردبرای خاک، تمامی ایستگاه ها در رده ساختگاهی I از نوع خاک سست قرار گرفته اند. در نهایت، نقشه پهنه بندی بسامد و شاخص آسیب پذیری رسم شد. نتایج نشان می دهد که شاخص آسیب پذیری در محدوده های طرح توسعه شهر کرمان زیاد می‏باشد.
    کلیدواژگان: زمین لرزه، اثر ساختگاه، میکروترمور، روش H، V
  • محمود رضا کی منش، مهرداد میرشکاریان بابکی، نوشین شهریاری صفحات 115-132
    امروزه، استفاده از روش بازیافت سرد آسفالت به صورت درجا، به عنوان یک روش اقتصادی برای بهسازی راه هایی که دچار فرسودگی شده اند، رشد چشمگیری داشته است. در بین روش های بازیافت سرد، استفاده از فناوری کف قیر به خاطر سهولت و سرعت در اجرا مورد توجه قرار گرفته است. در مخلوط های کف قیری، به منظور کاهش حساسیت مخلوط در برابر رطوبت و افزایش خواص مقاومتی، از فیلر های فعال نظیر سیمان و آهک استفاده شده است. اما تاکنون طرح اختلاط مناسب و استانداردی برای این نوع از مخلوط ها وجود ندارد و انجام آزمایش های مکانیکی به روش سعی و خطا اغلب زمان بر و پر هزینه است. لذا، لزوم ارائه روشی ساده که ضمن دارا بودن دقت کافی، بتواند رفتار مکانیکی نمونه های بازیافت شده کف قیری را پیش بینی کند، به شدت احساس می شود. در این تحقیق، مخلوط های کف قیری با مصالح خرده آسفالت بازیافتی در قیر 1، 2 و 3 درصد و با سیمان صفر، 1، 5/1 و 2 درصد ساخته شد و خواص مکانیکی نمونه ها با آزمایش های مقاومت مارشال، مدول برجهندگی و مقاومت کششی غیرمستقیم خشک و اشباع اندازه گیری گردید. سپس، با انجام تحلیل‏های آماری، یک رابطه ریاضی برای هر یک از آزمایش‏های مذکور، با دقت مناسب، ارائه گردید. مدل‏های ارائه شده می‏توانند خواص مکانیکی مخلوط‏های بازیافتی کف قیری را بر حسب درصد قیر و سیمان، بدون صرف زمان و هزینه و با دقت کافی پیش‏بینی کنند. همچنین، مشخص شد که با افزایش قیر، رفتار این مخلوط‏ها در آزمایش‏های انجام شده یکسان نمی‏باشد. به طوری که با افزایش قیر از 1% به 2%، مقاومت مارشال و مدول برجهندگی افزایش و در ادامه، با افزایش قیر، کاهش می‏یابند. اما با افزایش قیر، مقاومت کششی غیرمستقیم (خشک و اشباع) افزایش می‏یابد. از طرفی دیگر، افزودن سیمان موجب افزایش مقاومت و کاهش حساسیت رطوبتی این نوع مخلوط ها گردید.
    کلیدواژگان: بازیافت سرد، کف قیر، طرح اختلاط، رفتار مکانیکی
|
  • Reza Shahabian Moghaddam, Ali Sahaf, Abolfazl Mohamadzadeh Moghaddam, Hamid Reza Pourreza Pages 1-22
    Evaluation of pavement performance plays a major role in pavement management systems for determination of optimum strategy in repair and maintenance of the road. One of the most prominent assets in evaluation of the pavement at network and project level is identification and survey of surface pavement distresses. In the past two decades, extensive studies have been carried out in order to develop automatic methods for pavement evaluation. Most of these methods are based on machine vision and image processing techniques. One of the most important components of machine vision system is feature extraction. In the present study, after acquisition of six different group of asphalt pavement distresses under controlled condition, in order to compare different image texture processing methods for automatic recognition and categorising of distresses, first order statistical indices based on image intensity histogram, second order statistical indices based on grey level co-occurrence matrix and third and higher order statistics based on grey level run-length matrix have been used. Based on the results of the classification of distress images acquired by Mahalanobis minimum distance method, it can be concluded that although statistics extracted from histogram and grey level co-occurrence matrix have superior sensitivity in detection of alligator cracks, but third and higher order statistical indices based on grey level run-length matrix provide better results, with 80% classification accuracy, compared to other texture analysis approaches applied in the present research.
    Keywords: Pavement performance, Grey level co-occurrence matrix, Gray level run-length matrix, Image processing
  • Abdolhosein Haddad, Hamed Khakpourmoghaddam Pages 23-36
    One of the appropriate methods to improve the roadway, built on the weak subgrade, is using geosynthetic reinforcement that is highly regarded. Few field and laboratory tests have been planned and conducted under the real traffic loading to investigate the behavior of reinforced subgrade and achieve suitable design methodology. However, due to such limitations as high costs of laboratory or field tests, their implementation is limited. Numerical simulation methods can help to study the performance of such reinforced roads and evaluate the effect of important parameters. In this research, three-dimensional finite element method (FEM) was used to investigate the behavior of the geosynthetic reinforced roads under traffic loads, and the results were validated with field data. Results of the numerical modeling and field studies showed that the numerical model can predict the behavior of a geogrid-reinforced system and there was a good agreement between the results of field studies and modeling responses. Results of the numerical study also showed that the settlement of reinforced road is strongly influenced by the mechanical properties of reinforcement, including the stifness of the geogrid. Reduction of geogrid stifness by 50%, increased the surface settlement by about 61%. Also, effect of the stiffness of subgrade and base layer in reinforced test section on the surface settlement was 50% less than the unreinforced test section. Results showed TBR increase by 26.11 times due to the reinforcement of the test section with a strong reinforcing agent.
    Keywords: Geogrid, Reinforced subgrade, Finite element method, Settlement
  • Hassan Ziari, Hassan Divandari, Hossein Shalchitusi Pages 37-54
    National road network constitutes a major part of each country's wealth and huge investments are spent in this sector annually on pavement maintenance, repair and rehabilitation. One of the most widespread damages in flexible pavements is rutting, which is due to weakness in shear resistence of the asphalt mixture. The best approach to prevent such malicious phenomenon is to use mixtures in which the amount of effective parameters in shear resistence of the asphalt is controlled. Cohesion (C) and internal friction angle (f) of the asphalt are the final determinants of pavement shear resistence. The best way to determine C and f in asphalt is to perform triaxial test on asphalt samples. But, for some reasons, such as high costs to perform this test, as well as the lack of triaxial­­ test equipment in the country, performing this test is virtually impossible. On the other hand, Marshal equipment is readily available in the most remote workshops and it is being used extensively in Iran. Therefore, in this research, it was tried to find some relationships between C and f in asphalt with Marshall parameters. The obtained relationships showed that there is proper relation between asphalt shear stress parameters and Marshall stability and flow. By using these relationships, concurrent with presentation of the mixing design in the laboratory and before mass production of the asphalt, the limits of C and f are determined, too. Therefore, mass production of the asphalt with high rutting potential could be prevented.
    Keywords: Asphalt cohesion, Angle of asphalt internal friction, Triaxial test
  • Mohammad Emadi, Seyed Hesam Madani Pages 55-76
    Nowadays, roller compacted concrete (RCC) is used in building dams and roads, and in recent years, using RCC is extended because of its advantages such as short construction time, availability of required materials, appropriate performance in cold regions and high life span. Compressive strength of RCC is the most important mechanical property that its enhancement can improve RCC performance. The sensitivity of RCC to its ingredients has caused some problems in prediction of the compressive strength. Parameters such as cement content, water-cement ratio, the amount of replaced cementitious materials and coarse to fine aggregates ratio affect the compressive strength of RCC. In recent decades, modeling by artificial intelligence has found a special place in technical sciences and engineering, and prediction of the behavior of complex cases has become possible with the help of this method. In this study, constructed design mixes by the authors and design mixes made in other studies were collected. By considering concrete constituents and samples age as input variables, several artificial neural network (ANN), adaptive neuro fuzzy inference system (ANFIS) and support vector machine (SVM) models were prepared to predict the compressive strength of RCC. Comparison of the results indicated that ANN model has more ability in predicting the compressive strength of RCC than ANFIS and SVM models. Also, the predicted compressive strength by ANN and SVM models had the highest and lowest match with actual compressive strength, respectively. The correlation coefficient, root mean square error and mean absolute error of ANN model were 0.9717, 2.4859 and 2.1396, respectively. These values were 0.9566, 3.4013 and 3.0733 for SVM model, respectively.
    Keywords: Pavement, Modeling, Artificial intelligence, Adaptive neuro fuzzy inference system
  • Gholamali Shafabakhsh, Mehrdad Ramazanzadeh Andavary Pages 79-96
    Bitumen and mastic (mixture of bitumen and filler) are one of the components of asphalt mixtures, which have great influence on their behavior and performance. In recent years, many studies have been carried out on the evaluation of rheological properties of bitumen. In the present study, rheological properties of bitumen and mastic modified with warm mix asphalt additive (Sasobit) have been evaluated. The neat bitumen had a performance grade of PG64-16 that was modified with 1.5% by weight of bitumen using Sasobit additive. To prepare the mastic, siliceous riverrine filler was added with equal ratio to the bitumen. The superpave experiments for bitumen using dynamic shear rheometer and bending beam rheometer were carried out on base and modified bitumen and mastic. The fatigue and rutting parameters of the materials were determined and compared and master curve of the materials was created for general presentation of the rheological behavior of bitumen and mastic. Results indicated that Sasobit significantly increased the bitumen and mastic dynamic modulus (up to 60 and 100 %, respectively) at high temperatures, and reduced their phase angle by 5%. Sasobit has doubled the rutting parameter of bitumen and mastic. The fatigue parameter in pure bitumen did not change significantly with addition of the Sasobit, while Sasobit increased the fatigue parameter in mastic (20-30 %) and reduced fatigue resistance. The master curve model was well-fitted on experimental bitumen and mastic data modified with Sasobit, which allows comprehensive examination of the material behavior over a wide range of temperature and frequency.
    Keywords: Sasobit, Mastic, Rheological behavior, Master curve, Rutting, fatigue
  • Fatemeh Jahanpoor, Mohammadreza Sepahvand, Afsaneh Nasrabasdi Pages 97-114
    One of the important issues in infrastructure's destruction by earthquake is the impact of soil on the bedrock, which is known as “site effect”. Considering the fact that city of Kerman is located in the tectonic seismic state of eastern Iran and is situated near the Golbaf, Koohbanan, Sirch and Nayband faults, it is essential to reduce the dangers of the earthquake. Moreover, one of the most important structures which will be damaged during an earthquake is urban bridges. Thus, in designing the bridges, the impact of earthquake and vulnerability of bridges in places in which earthquake is likely to occur must be taken into consideration. In this study, recorded microtremor data in 52 three-component seismometric stations have been used. To have data with minimum environmental noise, all the measurements were performed in time period of midnight to 5 am in the morning. In this paper, the microtremor data related to the developing areas in Kerman and the erection site of four important bridges which are under construction has been investigated. Considering the objective of the study, which is estimation of the natural frequency and the earth vulnerability index, the recorded microtremors in the seismometric stations were processed using spectral ratio of H/V horizontal to vertical components. Results showed that frequency values vary from 0.3 to 1.2 Hz. Based on the achieved frequencies and comparison to the standard tables, it has been concluded that all the stations are of the soft-soil type in site class I. Finally, the frequency zoning map and vulnerability indices were drawn. Results showed that vulnerability index is high in the developing areas of the city of Kerman .
    Keywords: Earthquake, Site effects, Microtremor, H, V method
  • Mahmoodreza Keymanesh, Mehrdad Mirshekarian Babaki, Nooshin Shahryari Pages 115-132
    Nowadays, using in-situ cold recycling has grown substantially as an economical method to rehabilitate the eroded roads. Among these cold recycling methods, the use of foamed bitumen technology has been of much interest to engineers due to its ease and rapidity of implementation. In foamed-bitumen mixtures, in order to reduce the moisture sensitivity and increase the resistance properties, active fillers such as cement and lime are used. But, there is no proper and standard mixture design for these types of mixtures and performing mechanical trial and error experiments is time consuming and expensive. Thus, it seems necessary to find a simple method that has enough accuracy and could estimate the mechanical behavior of recycled foamed-bitumen samples. In this research, mixtures were made by adding foamed bitumen binder (1, 2 and 3 percent) to the recycled material and Portland cement (0, 1, 1.5 and 2 percent), and mechanical characterics of the samples was measured by Marshall stability tests, resilient modulus and indirect tensile strength (soaked and unsoaked). Then, with statistical analysis, a new mathematical formula for each test was presented with appropriate accuracy. The presented models can predict mechanical characteristics of the recycled foamed bitumen mixture on the basis of bitumen percentage and cement with enough accuracy and without spending time and money. Also, it was found that by increasing the bitumen content, the behavior of these mixtures in the performed tests was not similar. Such that increasing bitumen from 1% to 2%, Marshall resistance and resilient modulus increased and thenafter they decreased by increasing the bitumen percent. But, by increasing the bitumen content, indirect tensile strength (soaked and unsoaked) increases too. On the other side, addition of cement increases resistance and decreases moisture sensitivity of these mixtures.
    Keywords: Cold recycling, Foamed bitumen, Mixing design, Mechanical behavior